• Wedstrijdverslagen Kinea 1

 • Wedstrijdverslag Kinea 1 – Thrianta 1

  Door Erik vd Tuin

  Derde overwinning op rij voor Kinea

  Na uitoverwinningen op Dio en Sios, heeft Kinea 1 afgelopen zaterdagavond ook weten te winnen van Thrianta. De korfballers uit de Knipe hebben zich hiermee een goede dienst bewezen. Het gaat hierdoor namelijk met een voorsprong van 2 punten volgende week op bezoek bij WSS, de directe concurrent. Bovendien heerst er natuurlijk een goed gevoel bij het vlaggenschip. Drie overwinningen op rij in de tweede klasse, het is alweer een tijdje geleden dat dit gebeurde voor Kinea.

  Trainer/coach Kest Haanstra had zijn team uitstekend voorbereid op de wedstrijd tegen Thrianta. Er was op beide trainingen deze week veel aandacht voor het spel van Thrianta geweest en Kinea was hierdoor goed ingesteld op de tegenstander. Kinea speelde overigens zonder de geblesseerde Rienk Vlietstra, maar met Brent Bos in de basis. Ook Lara de Vries speelde van begin tot eind. Dit ging ten koste van Maike Vermeulen.

  Vanaf het eerste fluitsignaal was Kinea gretig. Met name in de verdediging werkte de strategie van de trainer heel goed. Er werden meerder ballen onderschept waardoor Thrianta nauwelijks in hun spel kwam. Kinea speelde met iets meer vertrouwen, maar dit werd nog niet in doelpunten uitgedrukt. Het was Thrianta dat de kleedkamers leek op te zoeken met een voorsprong, maar niets was minder waar. Chantal Monderman trok de stand gelijk (6-6), waarna twee doelpunten van Erik van der Tuin een voorsprong opleverde voor Kinea.

  Een mentale opsteker voor Kinea, wat prima doordrukte meteen na rust. De gasten kwamen er in deze fase van de wedstrijd niet aan te pas. Kinea liep frivool uit naar een 12-6 voorsprong. Doelpunten van Remco Nawijn, Brent Bos, en Lara de Vries zorgden hiervoor. Toch was Kinea gedurende de tweede helft niet gerust op een overwinning. In de uitwedstrijd met Thrianta gaf Kinea een zeer ruime voorsprong van 7 doelpunten in de laatste 10 minuten nog uit handen en verloor het in Hoogeveen. Deze avond was dit gelukkig niet het geval. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor de ‘youngsters’ van Kinea 1. Brent Bos en Mart Sietsma scoorden namelijk belangrijke doelpunten. Maar ook Remco Nawijn en Fokje Gerritsma wisten in deze fase van de wedstrijd te scoren, waardoor Thrianta er geen moment meer aan te pas kwam. Met een 22-14 stand floot scheidsrechter Hansma af en kon Kinea wederom 2 punten bijschrijven.

  Volgende week zondag reist Kinea af naar Oude Pekela. Hier zal concurrent WSS de tegenstander zijn. Mocht Kinea ook die wedstrijd weten te winnen, dan zal het zo goed als zeker tweede klasser blijven. Het is te hopen voor het team van Kest Haanstra dat Kinea in deze ‘flow’ kan blijven en ook daar de twee punten weet mee te nemen.

 • Wedstrijdverslag Sios 1 – Kinea 1

  Door Erik vd Tuin

  Wederom belangrijke punten voor Kinea

  In een goedgevulde sporthal in Wolvega speelde Kinea afgelopen zondag weer eens een competitiewedstrijd. Sios was de tegenstander. Een bekende opponent voor het vlaggenschip. Er werd de afgelopen seizoenen vaak tegen Sios gespeeld en dat leverde vaak spannende wedstrijden op. Ook ditmaal was dit niet anders. Nadat Kinea de tweede helft een mooie voorsprong had opgebouwd, leek het deze ook weer te verspelen. Maar door een benutte strafworp van Rienk Vlietstra in de laatste seconde van de wedstrijd won Kinea: 19-20

  Met de woorden ‘if the mind is strong enough, you can!’ ging de ploeg van Kest Haanstra met een goed gevoel de wedstrijd in. Deze zelfde Kest Haanstra vond dat zijn ploeg er fit voor stond aan het begin van de ontmoeting met Sios. En in deze spannende fase van de competitie is dat een fijne bijkomstigheid. De eerste helft in Wolvega werd, zoals wel vaker tegen Sios, op het scherpste van de snede gespeeld. Kinea korfbalde iets makkelijker maar dit was halverwege nog niet in de stand terug te zien: 10-10. Een vervelende botsing vlak voor rust betekende voor Maike Vermeulen einde wedstrijd. Zij werd vervangen door Lianna Soepboer.

  Na rust was het Kinea dat flink gas gaf. Mooie acties en prima doelpunten leverde Kinea al snel een 10-14 voorsprong op. Ook nadat het gaatje geslagen was bleef Kinea overtuigend korfballen. Toch zit er na de uitwedstrijd tegen Thrianta, een onzekerheid in de ploeg die er maar niet uit wil. Want Kinea kwam op een ruime voorsprong (11-17) maar wist deze uit handen te geven. Het werd namelijk 19-19 en het leek erop dat Sios zelfs de overwinning nog zou pakken. Ware het niet dat de verdediging de bal wist te onderscheppen en Kinea nog luttele seconden had om de winst te pakken. En dit gebeurde. Chantal Monderman zou aanleggen voor haar schot, werd ondersteboven gelopen door haar dame, en versierde een strafworp.

  Met veel toneelspel, commentaar en zelfs een time-uit probeerde Sios Rienk Vlietstra uit zijn concentratie te brengen. Maar het ijskonijn van Kinea bleef koel en verzilverde de strafworp waarna de uitstekend leidende scheidsrechter Bronkhorst onmiddellijk affloot. De opluchting was bij spelers en publiek te voelen. Kinea neemt twee zeer belangrijke punten mee uit Wolvega en stijgt hierdoor een plekje op de ranglijst. Met wedstrijden tegen Thrianta en WSS voor de boeg mag Kinea proberen om op eigen kracht in de 2e klasse te blijven. Volgende week zaterdagavond speelt Kinea thuis tegen Thrianta en kan het de steun van het publiek wederom goed gebruiken.