• Wederom belangrijke punten voor Kinea

In een goedgevulde sporthal in Wolvega speelde Kinea afgelopen zondag weer eens een competitiewedstrijd. Sios was de tegenstander. Een bekende opponent voor het vlaggenschip. Er werd de afgelopen seizoenen vaak tegen Sios gespeeld en dat leverde vaak spannende wedstrijden op. Ook ditmaal was dit niet anders. Nadat Kinea de tweede helft een mooie voorsprong had opgebouwd, leek het deze ook weer te verspelen. Maar door een benutte strafworp van Rienk Vlietstra in de laatste seconde van de wedstrijd won Kinea: 19-20

Met de woorden ‘if the mind is strong enough, you can!’ ging de ploeg van Kest Haanstra met een goed gevoel de wedstrijd in. Deze zelfde Kest Haanstra vond dat zijn ploeg er fit voor stond aan het begin van de ontmoeting met Sios. En in deze spannende fase van de competitie is dat een fijne bijkomstigheid. De eerste helft in Wolvega werd, zoals wel vaker tegen Sios, op het scherpste van de snede gespeeld. Kinea korfbalde iets makkelijker maar dit was halverwege nog niet in de stand terug te zien: 10-10. Een vervelende botsing vlak voor rust betekende voor Maike Vermeulen einde wedstrijd. Zij werd vervangen door Lianna Soepboer.

Na rust was het Kinea dat flink gas gaf. Mooie acties en prima doelpunten leverde Kinea al snel een 10-14 voorsprong op. Ook nadat het gaatje geslagen was bleef Kinea overtuigend korfballen. Toch zit er na de uitwedstrijd tegen Thrianta, een onzekerheid in de ploeg die er maar niet uit wil. Want Kinea kwam op een ruime voorsprong (11-17) maar wist deze uit handen te geven. Het werd namelijk 19-19 en het leek erop dat Sios zelfs de overwinning nog zou pakken. Ware het niet dat de verdediging de bal wist te onderscheppen en Kinea nog luttele seconden had om de winst te pakken. En dit gebeurde. Chantal Monderman zou aanleggen voor haar schot, werd ondersteboven gelopen door haar dame, en versierde een strafworp.

Met veel toneelspel, commentaar en zelfs een time-uit probeerde Sios Rienk Vlietstra uit zijn concentratie te brengen. Maar het ijskonijn van Kinea bleef koel en verzilverde de strafworp waarna de uitstekend leidende scheidsrechter Bronkhorst onmiddellijk affloot. De opluchting was bij spelers en publiek te voelen. Kinea neemt twee zeer belangrijke punten mee uit Wolvega en stijgt hierdoor een plekje op de ranglijst. Met wedstrijden tegen Thrianta en WSS voor de boeg mag Kinea proberen om op eigen kracht in de 2e klasse te blijven. Volgende week zaterdagavond speelt Kinea thuis tegen Thrianta en kan het de steun van het publiek wederom goed gebruiken.