• Valse start voor Kinea

    In elk wedstrijdverslag zult u wel lezen ‘dat we eindelijk weer mochten korfballen’. Eindelijk een ‘echte’ pot korfbal. Voor de korfballers van Kinea was dit ook het geval. Na oefenwedstrijden tegen Invicta (verlies), Olympia & DTG (toernooi, beide winst) en Rodenburg (verlies) stond er afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen DWA/Argo op het programma. Na een lange periode zonder korfbal stonden de spelers en speelsters te popelen om weer te mogen beginnen. Helaas kon Kinea in deze seizoen ouverture geen potten breken en keerde het met een nederlaag huiswaarts.
    Met Evert Bron als nieuwe coach langs de lijn startte Kinea weifelend aan de wedstrijd. Veel passfouten en slordigheden tekenden het spel van Kinea. De thuisploeg, DWA/Argo, profiteerde hier in zekere mate van. Zij namen namelijk al snel de leiding in de wedstrijd en gaven deze de eerste helft niet uit handen. Toch rechtte Kinea vlak voor rust de rug en leek het zelfs de aansluitingstreffer te scoren, ware het niet dat de scheidsrechter deze afkeurde en DWA/Argo aan de andere kant nog net de 11-8 wist te maken.
    Het bleek een cruciaal moment in de wedstrijd te zijn. Want de thuisploeg gaf ook na rust weinig ruimte weg. De marge werd groter (14-10) en Evert Bron besloot te wisselen. Rhona Bergsma kwam het veld in, maar enkele minuten later verliet ze het veld alweer met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Deze klap leek Kinea niet in de koude kleren te gaan zitten. DWA/Argo vergrootte de voorsprong.

    Op een 16-11 tussenstand gaf Kinea nog eenmaal alles wat het in zich had. Via 16-12 werd het 16-13 en 16-14. Er waren nog voldoende minuten te spelen en de verdediging had in deze slotfase de controle. Hierdoor lagen er nog mogelijkheden maar helaas voor de Knypsters werden deze niet verzilverd. De schoten mistten in de slotfase precisie en ook een strafworp werd nog gemist. Hierdoor bleef het 16-14 en ging Kinea zonder punten weer naar de bewoonde wereld.

    Een teleurstellende start van de competitie voor Kinea. De ploeg krijgt volgende week een volgende pittige klus: Noordenveld komt op bezoek in de Knipe. Zaterdag 14:30 uur is de Jan Jonkmanweg in de Knipe the place to be. Hopelijk tot dan!