• Beste Kineanen,

  Het zijn bizarre tijden. 12 dagen geleden, op 12 maart,  hadden we als verenigingen overleg over maatregelen die we als sportverenigingen zouden nemen toen het Corona virus steeds dichterbij kwam en meer slachtoffers in het Noorden trof. In het weekend erna werd op zondagavond duidelijk dat o.a. de scholen dicht gingen en we niet bij elkaar mochten komen. Bizar dat dit nog maar een ruime week geleden is.

  En gisteravond heeft de overheid en RIVM aangekondigd dat de huidige maatregelen (en een paar extra) tot 1 juni verlengd worden.

  Zo terugkijkend is er in een paar weken tijd onvoorstelbaar veel veranderd.

  Voor het korfbal heeft de KNKV besloten dat het zaal- en veldseizoen erop zit.

  We weten nog niet wat de bond gaat doen qua promotie- en degradatie.

  Maar niet alleen het korfballen staat stil, ook alle activiteiten rondom Kinea en in het dorp zijn afgelast.

  Dus geen paaseieren zoeken in april en geen rommelmarkt in mei, beiden traditionele evenementen waar veel Knypsters op afkomen.

  Ontzettend jammer dat deze activiteiten, die gewoon super gezellig zijn, niet door kunnen gaan.

  Maar we moeten met z'n allen ervoor zorgen dat we niet besmet raken. Dit is ook de reden dat we al in een vroeg stadium als verenigingen besloten hebben dat het sportpark echt dicht moet.

  Mogelijk dat er nog een Compagnon met Kineaan wordt uitgebracht.

  Dit is echter niet zeker, omdat men afhankelijk is van de aanlevering van copy.

  En met zo'n lege dorpsagenda valt dat niet mee.

  Het zijn bizarre tijden. Geen korfbal, vergaderingen, de eerste Canei drinken op het terras van Noppes, geen wedstrijden om te fluiten, geen survival, geen Koningsdag vieren in De Knyp etc. kortom: een lege agenda. Nu had ik al best veel vrije tijd, maar zo ineens zijn alle avonden ook onbezet. 

  Het zorgt er in ieder geval voor dat ik alle tijd heb om onze pup Pelle op te voeden. Door een hond kom je in ieder geval buiten en praat je (op ruime afstand) met je buren. Zo moeten we met elkaar door deze tijd.

  Ik wens iedereen veel gezondheid toe, houd afstand en pas op elkaar.

  Tot slot nog 1x bizar : tot in augustus op het sportveld.

   

  Namens het bestuur,

  Eelkje van der Meer