• Succesvolle technische staf knoopt er nog een jaar aan vast bij KV Kinea/Udiros

    De samenwerking tussen korfbalverenigingen Kinea en Udiros mag al zeer succesvol worden genoemd. Zowel het eerste als tweede team draaien bovenin mee in de zaal en er is een hechte spelersgroep ontstaan. De besturen van beide clubs zijn erg blij te kunnen melden dat de technische staf met een jaar heeft verlengd. Michiel Gerritsen, Hans Harder, David Dreunhuizen en (waarschijnlijk) Pauline Kuiper ter Wee (teammanager) bouwen met elkaar verder met de jonge selectie. 

    “We hebben een bliksemstart als het gaat om het bouwen naar een duurzame korfbalselectie en meer. We zijn blij dat we het vertrouwen en de kans van beide verenigingen krijgen om dit proces gepassioneerd door te zetten,” aldus Michiel Gerritsen. 

    Het 1e team speelt in de tweede klasse en maakt nog kans om de koppositie te pakken. De ploeg staat op de tweede plek, een punt van de koploper Sparta (Zevenhuizen). Maar de returnwedstrijd tegen Sparta staat nog op de planning. Het belooft een spannend tweede deel van de competitie te worden. Kinea/Udiros 2 is op koers naar het kampioenschap in de reserve derde klasse. Ook het derde is onderdeel van de selectie. Zij nemen plaats in de middenmoot. 

    Zoals vorig jaar al gehoopt blijkt dat de combinatieteams bij de senioren de beste garantie op een gezonde toekomst geeft. Zowel Kinea als Udiros is erg blij met hoe de samenwerking uitpakt. De wedstrijden van de combiteams worden op het veld in De Knipe gespeeld, in de zaal spelen de teams in Nieuwehorne. Het samengaan geldt niet voor de jeugdteams. Wel spelen de jeugdteams van Kinea in de zaal in Nieuwehorne. 

    Beide verenigingen staan in een bijzonder jaar. Kinea viert het honderdjarig bestaan, UDIROS bestaat 75 jaar.