• Kinea wint in seizoensouverture

    De knipe, 6 september 2020

    Na een lange korfballoze periode was het afgelopen zondag weer ‘matchday’ in de Knipe. Met DJ Jorn Cnossen van Dance sound langs de lijn, en ontzettend veel enthousiast publiek langs deze zelfde lijn, begon om 14:30 uur de wedstrijd Kinea – Club Brothers. En zoals wel vaker in de Knipe, gebeurde er ook deze zondagmiddag van alles. Het werd een echt feestje, met een positieve uitslag voor de thuisploeg. 

    De nieuwe man langs de lijn, Jan Visser, begon met een paar ‘verassingen’ in de basis 8. Zo startte Jenda Vermeulen in de basis, net als de pas 16-jarige Rutmer Pratley. Beide spelers zijn doorgestroomd vanuit de junioren en maakten in de voorbereiding een uitstekende indruk en startten meteen in de basis. Achteraf waren de meningen over de 2 debutanten lovend.  

    Na het eerste fluitsignaal werd het al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het spel van Kinea was iets beter, maar de stand was telkens in het voordeel van CB. Na een kwartier spelen kwam de regen met bakken uit de lucht vallen en prompt kwam scheidsrechter de Boer in botsing met onze debutant Rutmer. Een extra pauze werd ingelast en scheidsrechter de Boer werd opgelapt. Het vervolg van de eerste helft bleef spannend. Er werd om en om gescoord en de 10-11 stand bij rust was een logisch gevolg. 

    Meteen na rust leek Kinea de grip op de gasten kwijt te raken en sloeg CB een gaatje: 10-13. Dit was voor Jan Visser het moment om tactische wijzigingen door te brengen in het achttal. Nog voordat deze wisselingen werden doorgevoerd was Kinea alweer naast CB gekomen en brak er een spannende slotfase aan. Het werd 17-18, 18-18 en weer 18-19. In deze slotfase waren doelpunten van Remco Nawijn erg belangrijk. Hij wist net op tijd in ‘de flow’ te komen. Het was daarom ook niet onlogisch dat deze Remco Nawijn de 19-19 wist te maken. Ditzelfde vak, met Mart Sietsma ingebracht  als extra slot op de deur, hield vervolgens CB van scoren af waarna Erik van der Tuin in de laatste minuut de winnende treffer wist te maken. Want ook de laatste aanval van CB leverde geen doelpunt op.   Onder luid applaus werd deze overwinning gevierd door het uitzinnige publiek. Een heerlijk begin van de competitie voor Kinea. Volgende week speelt Kinea een uitwedstrijd tegen Sios en zal het proberen een goed vervolg te geven aan deze overwinning. ‘De kop is er af’. Publiek bedankt! Op naar een mooi seizoen.