• Kinea komt tekort tegen Sios

    Wolvega, 13 september 2020

    Afgelopen zondag heeft Kinea geen vervolg kunnen geven aan de overwinning op Club Brothers van vorige week. Op bezoek bij Sios kwamen de korfballers uit de Knipe net tekort: 19-16. Dat de overwinning van vorige week Kinea goed had gedaan bleek wel uit de start van de wedstrijd.

    Deze was namelijk voor Kinea. Met een aantal knappe aanvallen en mooie goals creëerden de gasten al snel een 1-4 voorsprong. Alle reden voor Sios om in te grijpen met een vroege time-out. Deze onderbreking deed de thuisploeg goed. Gedurende de eerste helft wist Sios namelijk naast Kinea te komen en konden de gasten niet doordrukken. Een logische 7-7 ruststand als gevolg.

    De start van de tweede helft was cruciaal, bleek achteraf. Sios sloeg voor het eerst deze wedstrijd een gaatje met Kinea. Deze voorsprong wist de thuisploeg de gehele 2e helft te behouden. Met nog 10 minuten op de klok vloog er bij menig Kinea – supporter een flashback door het hoofd naar vorige week. Want ook toen stond Kinea op een achterstand van 3 doelpunten verschil en wist het deze nog om te buigen naar een overwinning.

    De Wolvegaasters lieten dit echter niet gebeuren. Door het goed benutten van de lengte bij de thuisploeg kwam de overwinning voor Sios niet meer in gevaar en droop Kinea af met een 19-16 nederlaag. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen bij Kinea, want wanneer er iets scherper was gespeeld was hier meer mogelijk dan een nederlaag. Bij ‘als’ telt ook bij korfbal niet, en dus zal de ploeg van Jan Visser zich weer moeten opladen voor de volgende wedstrijd. Kinea speelt komende zaterdag namelijk thuis tegen KC Harich en hoopt dan de punten weer in de Knipe te kunnen houden.