• Derde overwinning op rij voor Kinea

    Na uitoverwinningen op Dio en Sios, heeft Kinea 1 afgelopen zaterdagavond ook weten te winnen van Thrianta. De korfballers uit de Knipe hebben zich hiermee een goede dienst bewezen. Het gaat hierdoor namelijk met een voorsprong van 2 punten volgende week op bezoek bij WSS, de directe concurrent. Bovendien heerst er natuurlijk een goed gevoel bij het vlaggenschip. Drie overwinningen op rij in de tweede klasse, het is alweer een tijdje geleden dat dit gebeurde voor Kinea.

    Trainer/coach Kest Haanstra had zijn team uitstekend voorbereid op de wedstrijd tegen Thrianta. Er was op beide trainingen deze week veel aandacht voor het spel van Thrianta geweest en Kinea was hierdoor goed ingesteld op de tegenstander. Kinea speelde overigens zonder de geblesseerde Rienk Vlietstra, maar met Brent Bos in de basis. Ook Lara de Vries speelde van begin tot eind. Dit ging ten koste van Maike Vermeulen.

    Vanaf het eerste fluitsignaal was Kinea gretig. Met name in de verdediging werkte de strategie van de trainer heel goed. Er werden meerder ballen onderschept waardoor Thrianta nauwelijks in hun spel kwam. Kinea speelde met iets meer vertrouwen, maar dit werd nog niet in doelpunten uitgedrukt. Het was Thrianta dat de kleedkamers leek op te zoeken met een voorsprong, maar niets was minder waar. Chantal Monderman trok de stand gelijk (6-6), waarna twee doelpunten van Erik van der Tuin een voorsprong opleverde voor Kinea.

    Een mentale opsteker voor Kinea, wat prima doordrukte meteen na rust. De gasten kwamen er in deze fase van de wedstrijd niet aan te pas. Kinea liep frivool uit naar een 12-6 voorsprong. Doelpunten van Remco Nawijn, Brent Bos, en Lara de Vries zorgden hiervoor. Toch was Kinea gedurende de tweede helft niet gerust op een overwinning. In de uitwedstrijd met Thrianta gaf Kinea een zeer ruime voorsprong van 7 doelpunten in de laatste 10 minuten nog uit handen en verloor het in Hoogeveen. Deze avond was dit gelukkig niet het geval. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor de ‘youngsters’ van Kinea 1. Brent Bos en Mart Sietsma scoorden namelijk belangrijke doelpunten. Maar ook Remco Nawijn en Fokje Gerritsma wisten in deze fase van de wedstrijd te scoren, waardoor Thrianta er geen moment meer aan te pas kwam. Met een 22-14 stand floot scheidsrechter Hansma af en kon Kinea wederom 2 punten bijschrijven.

    Volgende week zondag reist Kinea af naar Oude Pekela. Hier zal concurrent WSS de tegenstander zijn. Mocht Kinea ook die wedstrijd weten te winnen, dan zal het zo goed als zeker tweede klasser blijven. Het is te hopen voor het team van Kest Haanstra dat Kinea in deze ‘flow’ kan blijven en ook daar de twee punten weet mee te nemen.