Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag VZK/Donkerbroek 1 – Kinea 1

VZK/Donkerbroek – Kinea

Kinea met goed gevoel de zaal in

Afgelopen zondag stond voor Kinea 1 de laatste veldwedstrijd op het programma. De halve competitie zit er al op, deze laatste speelronde ging het op bezoek bij VZK/Donkerbroek, de ploeg die in de Knipe werd verslagen in de eerste speelronde. Maar de thuisploeg zit momenteel in een goede fase. Zo won VZK/Donkerbroek thuis van Rog en Rodenburg, terwijl het ook op bezoek bij Sios wist te winnen. Kinea was goed voorbereid en moest scherp starten op het grasveld in Haule.

Trainer/coach Kest Haanstra startte met dezelfde 8 spelers als vorige week in Groningen, toen er van Club Brothers werd gewonnen. De start was prima. Remco Nawijn schoot op een 1-1 stand zijn eerste 2 schoten raak waardoor de gasten op een 1-3 voorsprong wisten te komen. Toch wist de thuisploeg snel gelijk te komen en de druk op Kinea op te voeren. Ieder doelpunt was belangrijk de eerste helft. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren was aan de ruststand te zien: 9-8.

Het vlaggenschip moest hard werken deze laatste veldwedstrijd. Iets wat de 2e helft iets beter ging. Duels werden meer gewonnen en er kon vaker geschoten worden in aanvallen van Kinea. Toch leek VZK/Donkerbroek uit te lopen bij Kinea. Het wist een gaatje van 3 te slaan. Doelpunten van Lianna Soepboer, Rienk Vlietstra en Jurrian Haitsma zorgden echter voor extra spanning in de slotfase. Door doorloopballen van diezelfde Jurrian, Erik van der Tuin en Remco Nawijn (welke een strafworp opleverde) bleef Kinea dichtbij VZK/Donkerbroek. Het lukte Kinea om zelfs weer op gelijke hoogte te komen: 15-15.

Met nog 5 minuten te spelen was Rienk Vlietstra van afstand beslissend voor Kinea. Want de laatste minuten leverden veel strijd en spanning op, maar geen doelpunten meer. Scheidsrechter Turk floot op 15-16 af voor de wedstrijd waardoor de punten mee gingen naar de Knipe. Een lekkere overwinning voor Kinea, wat hierdoor op 7 punten komt in de tweede klasse A. Vol goede moed gaat Kinea over een aantal weken starten aan de zaalcompetitie. Geen gras, wind, regen en kou. Maar lekker naar binnen. Heerlijk.

Na afloop werd Jurrian Haitsma bedankt voor zijn bewezen diensten. Onze sterspeler verhuist naar Amsterdam en hangt zijn korfbalschoenen aan de wilgen. Jurrian laat elke week zien dat hij een belangrijke schakel is in het team van Kest Haanstra, we zullen hem dan ook zeker gaan missen in het korfbalveld! Tot slot: publiek en wisselspelers bedankt voor jullie komst en steun vandaag. Tot ziens in de zaal!

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *