Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Thrianta 1 – Kinea 1

Kinea geeft overwinning uit handen

 Onbegrijpelijk. Dat was na afloop het meest voorkomende woord in de kleedkamer bij Kinea. Als er al wat gezegd werd. Want de verslagenheid was groot na afloop. Een bijna zekere overwinning werd in de slotfase van de wedstrijd volledig uit handen gegeven en dus stond Kinea weer met lege handen. Maar wat er precies verkeerd ging bij de ploeg van Kest Haanstra was moeilijk aan te geven.

 Alle ingrediënten waren zaterdagavond aanwezig om er een lekkere pot korfbal van te maken. Kinea was compleet, er was lekker getraind deze week en de beginfase van de wedstrijd was volledig voor Kinea. Door doelpunten van Remco Nawijn en (een hele mooie) van Rienk Vlietstra stond er al snel een 1-5 voorsprong op het scorebord. En Kinea speelde sterk. Het liep steeds verder uit en Thrianta wist geen vat op de Knypsters te krijgen. De marge liep op tot 7 doelpunten voorsprong. Bij rust stond er 7-14 op het scorebord.

Met een lekker gevoel zat Kinea in de kleedkamer. Ook de start van de 2e helft was prima. Kinea consolideerde de voorsprong en zat op rozen. Op een klein kwartier voor tijd stond er 11-19 (!) op het scorebord en leek niets of niemand meer iets aan de overwinning van Kinea te kunnen doen. Maar niets was minder waar. Kinea mistte kans op kans, en het rendement bij de thuisploeg ging omhoog. Er werden een aantal vroegtijdige kerstcadeautjes gegeven door de verder prima leidende scheidsrechter Talstra waardoor Thrianta bloed rook.

De ene na de andere bal ging door de korf bij de thuisploeg. En ondanks dat Kinea geduldig bleef spelen, en goede kansen wist te nemen, kwam het niet tot scoren. Met nog 3 minuten op de klok en een 18-20 stand ging het dus alsnog mis voor Kinea. Het werd 20-20 en in de slotseconden scoorde Thrianta ook nog de 21-20. Een enorme domper voor Kinea.

Met dit resultaat gaat Kinea met wel een heel vervelend gevoel de kerstreces tegemoet. Het zal de eerstvolgende wedstrijd op 12 januari, thuis tegen WSS, weer met de kop omhoog moeten starten en hopen dat er een zelfde prestatie op de mat kan leggen. Maar dan wel het liefst met een ander laatste kwartier.

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *