Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Rodenburg 1 – Kinea 1

Kinea scoort veel, maar wint niet

 Het vlaggenschip van Kinea heeft in de eerste zaalcompetitiewedstrijd een nederlaag geleden. De geelhemden gingen op bezoek bij Rodenburg en kwamen net te kort. In een attractieve wedstrijd werd er door beide ploegen veel gescoord. Bijna 60 doelpunten welteverstaan. Maar helaas voor de bezoekers bleven de punten in Leek: 31-27.

 Na oefenwedstrijden tegen Udiros en Harkema was Kinea klaar voor de start van de competitie. Brent Bos was echter geblesseerd geraakt in de laatste oefenwedstrijd waardoor hij de seizoensouverture moest missen. Een pijnlijke lies speelde hem parten. Ids Schaap stond hierdoor in de basis. Het was vanaf het eerste fluitsignaal vol gas in de Rodenburghal.

De doelpunten volgden zich in hoog tempo op. Tot 10-10 bleef Kinea bij. Daarna liet het een paar steken vallen waardoor de thuisploeg wist uit te lopen. Later bleek dat dit het cruciale moment in de wedstrijd was. Want Kinea kon na dit moment niet meer aanhaken. Rodenburg ging met een voorsprong de rust in.

Ook na rust vielen de doelpunten als rijpe appelen. Bij vlagen was Kinea enorm scherp, maar liet het verdedigend te gemakkelijk steken vallen. Hierdoor kon Kinea geen aanspraak maken op een puntje, laat staan de overwinning. Volgende week speelt Kinea thuis in de Hoekstra hal in Heerenveen. Op zaterdagavond zal het debutant Dio ontvangen en zijn twee punten een vereiste.

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *