Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Kinea 1 -Sios 1

Kinea – Sios

Kinea overklast Sios

Kan het niet altijd supportersdag zijn? Met grote getale waren ze aanwezig om het vlaggenschip van Kinea naar de overwinning te schreeuwen. En met succes. De trommels, toeters, vlaggen en aanmoedigingen van het Kinea publiek had een positief effect op het spel van Kinea. Waar vorige week in Hengelo vrijwel niets lukte, liep het afgelopen zondag soepeltjes. De gasten uit Wolvega kwamen geen moment in de wedstrijd en dat was de verdienste van de thuisploeg. Kinea was gretig, zuiver en straalde plezier uit.

Zonder de geblesseerde Sjoukje Bergsma en Erik van der Tuin startte Kinea voortvarend. Captain Fokje Gerritsma beet de spits af, waarna ook Remco Nawijn al snel voor de 2-0 zorgde. Nadat Rhona Bergsma en Jurrian Haitsma de eerste vrije ballen van de wedstrijd verzilverden, leek Kinea freewheelend naar een ruime voorsprong uit te lopen. Sios wist nog aan te klampen tot 6-5, maar vervolgens waren het Chantal Monderman, Remco Nawijn (2), Lara de Vries en Jurrian Haitsma die wisten te scoren (11-5). Het rustsignaal klonk bij een mooie 14-10 stand.

Meteen na rust werd duidelijk dat Sios vandaag niks kon inbrengen tegen het scherpe Kinea. Met name Remco Nawijn was zuiver. Hij kon door sterk reboundend werk van zijn vakmaat Rudan Zoetendal meerdere malen succesvol aanleggen. Van 14-10 liep Kinea uit naar 20-10 en was de wedstrijd gespeeld. Na de 22-12 van Rudan Zoetendal hadden alle spelers van Kinea weten te scoren. Mooie gelegenheid voor Hans Harder om een aantal junioren dames minuten te gunnen. Daniek Nijholt speelde al eerder mee. Ilse Stoelwinder maakte haar officiële debuut bij het eerste.

Op een 24-14 tussenstand floot scheidsrechter de Boer af en blijft Kinea hopen op lijfsbehoud in de 2e klasse. Op basis van vandaag toonde Kinea zich een echte 2e klasser, dus voor de laatste wedstrijd volgende week in Enschede tegen de nummer 2 EKC is nog voldoende hoop. Namens de voltallige selectie: bedankt allemaal voor jullie steun dit seizoen.

 

 

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *