Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Kinea 1 – Sios 1

Kinea komt tekort tegen Sios

 Na de overwinning van vorige week op Dio, hoopte Kinea ook dit weekend weer 2 punten te kunnen bijschrijven. Tegenstander Sios is een welbekende concurrent van de korfballers uit de Knipe. Hierdoor wisten beide ploegen vooraf dat het waarschijnlijk een spannende ontmoeting zou gaan worden, deze herfstachtige zondagmiddag in Heerenveen. En de spanning was inderdaad aanwezig. Jammer genoeg wist de ploeg van Kest Haanstra de punten niet in eigen huis te houden: 20 – 24.

 Dat Kinea vorige week, ondanks de overwinning, niet een fantastisch gevoel had overgehouden bleek al snel in de wedstrijd. Het sprankelde niet zoals het wel eens vaker sprankelt aan het begin van de wedstrijd. Het moest het initiatief dan ook al snel bij Sios laten. Via 3-5 bleef Kinea telkens aanklampen. Tot aan de rust bleef het verschil minimaal. Kinea wist namelijk de eerste aanval van Sios op de overwinning te counteren waardoor de 11-12 ruststand toch als een opluchting voelde halverwege. Sios was namelijk op dat moment van de wedstrijd veel aan het mopperen en er werd al noodgedwongen een time out aangevraagd door de gasten.

Dus tijdens de start van de 2e helft rook Kinea bloed. Het begon gretig maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. Sios wist uit te lopen naar 14-18 en de gasten zetten nog een aantal sterke invallers in. Toch vocht Kinea wat het waard was en kwam het weer tot een punt: 18-19. Met nog een aantal minuten te spelen mistte Kinea een aantal goede kansen. Toen Sios een minuut voor tijd de 20-22 wist te scoren was het verzet van de thuisploeg gebroken en was de nederlaag een feit.

Volgende week speelt Kinea een uitwedstrijd op de zaterdag. Om 17.30 uur zal het in Hoogeveen aantreden tegen Thrianta. Een onbekende tegenstander voor Kinea. Het zal de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn voor Kinea. Laten we hopen op een beter resultaat.

Bijgevoegd een foto van de selectie van KV Kinea, in de nieuwe trainingspakken van hoofdsponsor Werktijd BV.

Foto: Gonnie van der Hoeff

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *