Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Kinea 1 – Rodenburg 1

Kinea verzuimt Rodenburg pijn te doen

 De korfballers uit de Knipe hebben afgelopen zondag in een spannende wedstrijd aan het kortste eind getrokken. Rodenburg won nipt met 20-21 en kwam hier goed mee weg. De comeback van de Knypsters in de 2e helft was indrukwekkend, maar net niet voldoende. Hierdoor doet Kinea zichzelf te kort en komt het na 5 speelronden op papier in de problemen. Het bezit namelijk de 7e plaats op de ranglijst.

Een aantal wisselingen deze zondag in het team van Kest Haanstra. Ids Schaap keerde terug in de basis en ook Chantal Monderman is voldoende genezen van haar blessure zodat ook zij in de basis mocht starten. Jurrian Haitsma begon op de bank, net als de zo goed als herstelde Remco Nawijn. In deze knip en plak formatie startte de wedstrijd gelijkopgaand. De gasten waren iets sterker wat in de slotfase van de 1e helft ook op het scorebord viel af te lezen.

Na rust begon Kinea erg slordig. De gasten profiteerden hier optimaal van. Rodenburg liep uit naar 11-17 en de wedstrijd leek gespeeld. Kest Haanstra probeerde de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken door een aantal wissels toe te passen, en met succes. Kinea knokte en knokte voor iedere meter. Via 15-17 kwam de thuisploeg zelfs weer op gelijke hoogte 17-17 waardoor Rodenburg een noodzakelijke time-out nam. Kinea rook bloed en wist dat er een spannende slotfase zou volgen.

Helaas kwam Kinea net te kort en kon Rodenburg met samengeknepen billen de punten meenemen naar Leek: 20-21. Een enerverende wedstrijd met veel strijd en beleving. Met name het publiek was als een ware 9e man vandaag, wat meerdere malen ter sprake kwam na afloop in de kleedkamer bij de selectie. Met deze steun, inzet en beleving, moeten de punten vanzelf komen. Misschien in de Knypsters merke weekend wel, als koploper ZKC op bezoek komt. Tot zondag!

 

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *