Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Kinea 1 – Koru 1

Kinea – Koru

Eindelijk weer winst voor Kinea!

De korfballers uit de Knipe hebben er een tijdje op moeten wachten, maar afgelopen zondag was het dan zover. Er werd gewonnen. En dat zorgde voor opgeluchte gezichten. Concurrent Koru kwam op bezoek. Een oude bekende voor Kinea. 2 jaar geleden werd er namelijk het kampioenschap tegen behaald in de 2e klasse. Toen werd het een zinderde 23-22 overwinning voor de thuisploeg. Ditmaal ging het iets eenvoudiger.

Met Rob Slager op de plek van Jurrian Haitsma startte Kinea twijfelachtig aan de wedstrijd. De eerste aanvallen leverden niets op. Gelukkig wisten ook de gasten de korf nog niet te vinden. Het was Rhona Bergsma die na een aantal minuten de score opende door het benutten van een kleine kans. Nadat Koru gelijk had gemaakt deed Remco Nawijn dit nog eens over: 2-1. Na de 2-2 wist Kinea eindelijk een gaatje te slaan. Doelpunten van Erik van der Tuin (3) en Sytse Haanstra (2) betekenden een voorsprong van 7-4. Vorige week in Duiven stond Kinea ook een tijdje op voorsprong, toen gaf het deze vrij eenvoudig weg. Ook ditmaal was Kinea even lamgeslagen door deze voorsprong. Koru, met Kinea nog puntloos onderaan, profiteerde optimaal.

Van een 7-4 stand kwam Koru op een 7-9 voorsprong. Dat was even slikken voor de thuisploeg. Gelukkig kon Kinea nog voor de pauze 2 strafworpen benutten, waardoor het op een 10-10 tussenstand even ‘Robbie-time’ werd. Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de thuisploeg toch nog met een voorsprong de kleedkamers kon gaan opzoeken: 12-10.

Meteen na rust leken beide ploegen af te stevenen op een spannend vervolg van de wedstrijd. Totdat captain Fokje Gerritsma opstond. Twee rake afstandstreffers maakten van de 14-12 stand een iets comfortabelere 16-12 tussenstand. De gasten uit Uffelte probeerden door middel van een aantal wissels nog iets te forceren, maar dit mocht niet baten. Zij hadden overigens ook niet de beschikking over Mart Sietsma en Brent Bos. Beide heren mochten in de slotfase nog even meespelen en deden dit verdienstelijk. Mart bekroonde zijn invalbeurt met 2 heerlijke doelpunten (waaronder 1 ‘crazy-onehander’). Brent Bos gaf de assist der assists op Remco Nawijn. Zodoende konden bij Kinea de handen in de lucht na het laatste fluitsignaal van leidsman Schotanus: 22-15.

Zo gaat Kinea toch nog enigszins tevreden het kerstreces in. Met de eerste 2 punten op zak hoopt het natuurlijk dat het nu de stijgende lijn weet door te trekken. Het is wel even wachten op de volgende wedstrijd. Deze staat gepland voor 13 januari. Wederom speelt Kinea dan thuis. Ditmaal tegen het onbekende HKC uit Hengelo. Deze ploeg heeft net als Kinea eenmaal gewonnen deze competitie. Dat was echter wel tegen Rodenburg. Allen fijne feestdagen gewenst en graag tot 13 januari!

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *