Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Kinea 1 -EKC Naäs 1

Kinea – EKC Naäs

Loon na werken voor Kinea

Het is de korfballers van Kinea eindelijk gelukt om de goede lijn van de laatste weken om te zetten naar een punt. Koploper EKC Naäs uit Enschede kwam afgelopen zondag op bezoek in Heerenveen en kwam nog goed weg met een puntje. Al kon het deze middag alle kanten op. Een heerlijke pot korfbal vol strijd en motivatie om te winnen. Ook het neutrale publiek kon volop genieten in de Hoekstra hal.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Het eerste doelpunt (0-1) liet lang op zich wachten, de 1-1 nog langer. Maar toen beide ploegen van de nul af waren ging het los. Met name Kinea had de smaak goed te pakken. Met name Remco Nawijn en Sytse Haanstra scoorden er op los. Ook Rhona Bergsma, Jurrian Haitsma en Erik van der Tuin wisten te scoren waardoor er halverwege de eerste helft een 9-4 tussenstand op het scorebord stond. Ongekende luxe voor de Knypsters.

Toch wisten de Enschedeërs nog de eerste helft terug te komen in de wedstrijd. Na de scherpe openingsfase had Kinea het even niet meer. Hierdoor kon EKC optimaal profiteren. Kort voor rust kwam er 11-11 op het scorebord te staan. Tot teleurstelling van het thuispubliek kwamen de gasten zelfs op voorsprong waardoor er toch enige teleurstelling overheerste in de pauze: 11-13.

Kinea kwam opgeladen uit de kleedkamer. Met name over de heren werd er veel gescoord. Erik, Jurrian en wederom Sytse wisten te scoren en na luttele minuten in de tweede helft stond de stand weer gelijk: 14-14. Kinea had het met name in verdedigend opzicht beter voor elkaar. Het was stuivertje wisselen na de 14-14. Eerst was het Kinea dat leek door te drukken. Maar via 16-14 werd het 17-17 en ging het er stevig aan toe in de slotfase. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld.

Trainer/coach Hans Harder besloot net als vorige week te wisselen bij de heren. Na de 17-18 was het meteen Jurrian die gelijk wist te maken. Helaas kon Kinea de voorsprong niet vasthouden. Maar op 18-18 maakte Erik meteen de 19-18. Twee benutte vrije ballen zorgden voor een voorsprong voor de gasten. Maar gelukkig voor de thuisploeg bleef Remco Nawijn koelbloedig in de laatste minuut: hij benutte een strafworp waarna scheidsrechter Abma affloot bij een 20-20 stand.

Met gemengde gevoelens werd er terug gekeken op deze wedstrijd. Er had meer in gezeten, maar zeker ook minder. De neutrale supporter zal zeggen: ‘dit was een terechte uitslag’. Voor Kinea een hoopgevende uitslag in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen OKO/Bies volgende week. Ook dan speelt Kinea een thuiswedstrijd.

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *