Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Kinea 1- Duko 1

Kinea – Duko

Kinea pakt laatste strohalm tegen Duko

Afgelopen zondag heeft Kinea thuis weten te winnen van Duko. Gezien de ranglijst was dit een broodnodige overwinning voor de korfballers uit de Knipe. In een prima wedstrijd boekte de thuisploeg een degelijke 19-14 overwinning op de concurrent. Toch zal Kinea de laatste wedstrijd nog een aantal punten moeten pakken om handhaving veilig te stellen.

Kinea startte matig. De spanning was voelbaar. Duko kwam hierdoor op een 0-2 voorsprong. Gelukkig was de aansluitingstreffer van Chantal Monderman een ‘drive’ om flink gas te geven want de Kineanen werden fanatiek aangemoedigd door de E en F jeugd. Doelpunten van Rhona Bergsma, Jurrian Haitsma en wederom Chantal Monderman zorgden halverwege de eerste helft voor een 4-3 stand. Nadat Duko op voorsprong was gekomen (4-5) waren het Jurrian en Erik van der Tuin trefzeker waardoor het voor het eerst een gaatje wist te slaan. Niet voor het eerst dit seizoen kon de tegenstander van Kinea vlak voor rust weer aansluiten waardoor er met een minimale voorsprong werd gerust: 9-8.

Rhona Bergsma werd in de rust ivm een blessure vervangen door Lara de Vries. De laatstgenoemde verzilverde haar eerste schot. Nadat de gasten uit Duiven weer op gelijke hoogte waren gekomen sloeg Kinea definitief toe. Onder aanvoering van Jurrian en Fokje Gerritsma liep Kinea uit naar 15-11. De overwinning was 10 minuten voor het eindsignaal wel veilig gesteld. Mooi voor trainer/coach dat hij ook zijn wisselspelers Rienk Vlietstra, Maike Vermeulen en Brent Bos speeltijd kon gunnen.

Op een 19-14 stand floot scheidsrechter de Vries af en kon Kinea zich alweer gaan focussen op de volgende horde, namelijk Koru. De rode lantaarndrager ontvangt Kinea aankomende zondag. Dit moet een overwinning opleveren voor Kinea in de strijd tegen degradatie.

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *