Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Kinea 1 – Dio 1

Kinea wint, maar kan niet overtuigen

 De korfballers van Kinea 1 hebben afgelopen zaterdagavond een overwinning geboekt. Dio uit Oosterwolde kwam op bezoek in de Hoekstra hal en lieten zien prima tegenstand te kunnen bieden in deze wedstrijd. De thuisclub won uiteindelijk dus wel maar dit ging niet van harte.

 Rhona Bergsma startte afgelopen zaterdag wel, maar merkte al snel dat de enkelblessure die ze had opgelopen te pijnlijk was. Lianna Soepboer viel al na een paar minuten in en deed dit verdienstelijk. Het begin van de wedstrijd was dus moeizaam. Kinea pakte wel de voorsprong, en behield deze de eerste helft wel. Op een 6-5 stand wist Kinea voor rust nog uit te lopen naar 10-5. Een belangrijk gaatje zo vlak voor rust.

Ook na rust verliepen aanvallen moeizaam. Toch scoorde Kinea op belangrijke momenten. Zo leek Dio halverwege de 2e helft weer aan te haken, maar bleef Kinea rustig. Zo kon de thuisploeg wederom uitlopen en vond scheidsrechter de Boer het op een 20-15 stand welletjes. Volgend weekend moet Kinea weer vol aan de bak om de punten in eigen huis te houden. De Knypsters ontvangen thuis Sios. Het zou erg prettig zijn voor Kinea om dan wederom te winnen.

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *