Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Duko 1 – Kinea 1

Duko – Kinea

 

Wederom nederlaag voor Kinea

 

Wat een week hé! Eerst moest er een oude man met een rode mijter uitgezwaaid worden. Dan moesten er kerstbomen worden ingekocht bij Leffert, Nynke en Wiebe en vervolgens moest Kinea 1 ook nog eens naar Duiven voor een potje korfbal. Ja, daar worden wij op voorhand niet vrolijk van. Toch hadden de spelers en coach van ‘ons’ vlaggenschip er zin in. Met het idee: “Hier is wel wat te halen”, arriveerde de ploeg een uurtje voor aanvang in Duiven. Tegenstander Duko stond al met smart op ons te wachten…

 

De sporthal in Duiven kent de naam ‘Triominos’. Kent u dat? Daar is namelijk ook een spelletje van. Hierbij moet je steentjes tegen elkaar aan leggen, zodat deze matchen. Hans Harder had voor deze wedstrijd 11 steentjes meegenomen. Hij hoopte op voorhand dat de steentjes in het veld zouden matchen. Hij mocht er echter maar 8 gebruiken, want dat staat in de spelregels. Deze keer koos hij voor Jurrian Haitsma, Erik van der Tuin, Sytse Haanstra, Remco Nawijn, Fokje Gerritsma, Maike Vermeulen, Rhona Bergsma en Chantal Monderman. Hij had 3 hele mooie steentjes bewaard. Dit waren Brent Bos, Mart Sietsma en Lianna Soepboer. Maar Hans wilde deze steentjes even bewaren zodat hij later in de wedstrijd wat extra punten kon scoren voor Kinea.

 

In de beginfase van de wedstrijd leek het de goede kant op de gaan. Er moest scherp gestart worden, net als afgelopen vrijdag tijdens trainen. Dit deed Kinea. Door doelpunten van Erik, Chantal & Remco stond Kinea na een aantal minuten spelen op een 1-3 voorsprong. Een voorsprong voor Kinea, dat is alweer een tijdje geleden. En Kinea kon hier niet zo goed mee omgaan. Tegenstander Duko had na deze fase de betere steentjes in handen. Het werd 7-3 voor de thuisploeg en Hans Harder moest iets bedenken. Dus hij nam een time-out. De ploeg weer opscherpen. Bij Triominos was hij waarschijnlijk even naar de wc gegaan, of koffie gaan zetten. De time-out leek even te helpen, want Kinea ging weer scoren. Eerst Maike, iets later Erik en Chantal. Toch was het vervolgens weer Duko dat het initiatief nam. De groenhemden leken met een 10-6 stand de rust te gaan halen maar gelukkig voor Kinea kon Erik nog 2x scoren waardoor er met een verschil van 2 gepauzeerd werd.

 

Bij het binnenkomen van de kleedkamer viel er een enorme stilte. Totdat Hans zijn ongenoegen uitte tegenover zijn steentjes. Ze waren niet goed genoeg op elkaar ingespeeld. Rij je bijna 1,5 uur voor een leuk potje korfbal, bak je er niks van. Dat is zuur. Dus opgescherpt en wel startte Kinea aan de tweede helft. Eerst was het Duko wat wist te scoren. Vervolgens ús Fokje. Maar iedere keer kwam Kinea nét te kort om gelijk of zelfs voor te komen. Dus nam Hans maatregelen. Hij bracht het Mart steentje in zodat hij kon wisselen binnen de vakken. Sytse en Jurrian ruilden van plek. En dit leek in eerste instantie te helpen. Want Sytse scoorde, Erik scoorde en Duko niet meer! Op 14-13 leek Kinea dan ook eindelijk toe te slaan. Maar helaas. Persoonlijke fouten in de verdediging waren doorslaggevend in deze fase. Na de 16-14 was het gedaan met de gasten uit de Knipe. De laatste 10 minuten van de wedstrijd liep de thuisploeg uit. Er kwam uiteindelijk een geflatteerde 24-17 eindstand op het scorebord. In de laatste fase lag het rendement van Duko erg hoog, en kon er nog een triominosbruggetje worden gelegd zodat het leek alsof Kinea kansloos was deze middag. Dat was echter niet het geval.

 

Volgende week moet het dan toch echt gebeuren. Koru komt op bezoek in de Hoekstra hal. Ook Koru heeft het lastig in de 2e klasse en zal net als op het veld een concurrent voor Kinea worden in de strijd tegen degradatie. Sommige spelletjes kun je niet winnen door te trainen, maar korfbal gelukkig wel. Daarom gaat Kinea deze week weer serieus aan de bak om zodoende aanstaande zondag te kunnen vlammen tegen Koru. Komt u ook?

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *