Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Dio 1 – Kinea 1

Door Erik vd Tuin

Kinea boekt knappe overwinning bij hekkensluiter

Zaterdagavond 8 februari mocht Kinea weer aantreden in competitieverband. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Rodenburg, was de druk op de ploeg van Kest Haanstra toegenomen. Want deze avond ging het vlaggenschip op bezoek bij Dio. De ploeg uit Oosterwolde staat nog puntloos onderaan maar laat wel wekelijks zien goed weerstand te kunnen bieden in de 2e klasse.

En zonder de zieke Rienk Vlietstra en afwezige Brent Bos, maar met Ids Schaap in de basis, begon Kinea vol goede moed aan de wedstrijd. En al snel was duidelijk dat Kinea in goeden doen was. Het kwam nog wel 1-0 achter maar door doelpunten van onder meer Chantal Monderman en Erik van der Tuin liep het gestaag uit. Via 1-4 en 2-6 bouwde Kinea de voorsprong uit. Doelpunten van Rhona Bergsma en Remco Nawijn hielden de voorsprong in stand. En op het moment dat Dio leek aan te dringen zorgden Fokje Gerritsma en Erik van der Tuin voor een 6-11 ruststand.

Volgens trainer/coach Kest Haanstra was het belangrijk dat Dio zolang mogelijk onder de 10 doelpunten werd gehouden zodat het geloof bij de thuisploeg zou wegebben. En ondanks dat er af en toe heel wild werd gespeeld door Kinea, kon het de voorsprong consolideren. Mede door belangrijke doelpunten van Ids Schaap en Maike Vermeulen hield Kinea het vertrouwen in een goede afloop. Dio kwam echter wel makkelijker tot scoren in de slotfase, maar gelukkig wist Remco Nawijn zijn tegenstander in deze fase regelmatig voorbij te lopen waardoor de overwinning geen momenten gevaar kwam.

Kinea gaat dus met een goede gevoel een kleine pauze tegemoet. De aankomende 2 weekenden staan er geen wedstrijden meer gepland. 1 maart speelt Kinea de volgende belangrijke wedstrijd. In Wolvega staat Sios – Kinea op het programma. Hopelijk is de selectie dan weer fris en fruitig en vooral scherp genoeg om ook daar 2 punten mee te nemen. Alle trouwe supporters wederom bedankt voor jullie komst naar Oosterwolde!

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *