Korfbalvereniging Kinea

Wedstrijdverslag Club Brothers 1 – Kinea1

Club Brothers – Kinea

Zwaarbevochten overwinning voor Kinea

Kinea heeft afgelopen zondag weer eens een overwinning geboekt. De korfballers uit de Knipe wonnen in een belangrijke wedstrijd van Club Brothers. Na een zeer sterke eerste helft, volgende een beduidend mindere tweede helft, waardoor Kinea het zichzelf onnodig lastig maakte. Ondanks het mindere gevoel in de tweede helft was iedereen tevreden na deze 18-21 overwinning. Het laat Club Brothers nu onder zich op de ranglijst en kan met vertrouwen afreizen naar de Haule waar volgende week zondag VZK/Donkerbroek Kinea zal ontvangen.

Deze prachtige herfstmiddag was het droog en een prima temperatuur voor de tijd van het jaar. Daarnaast werden zowel spelers als supporters verwend met een overheerlijke geur van vers gebakken broodjes die over het veld walmde. Tijdens het inschieten liet de ploeg van Kest Haanstra zien helemaal klaar te zijn voor de wedstrijd. Het ene na het andere schot werd tot doelpunt gepromoveerd. En dat de spelers ook de eerste helft nog in een prima ‘flow’ zaten bleek al snel.

Nadat in de eerste minuten van de wedstrijd Club Brothers nog enigszins kon bijblijven, was het na ongeveer 15 minuten spelen ‘alle remmen los’ bij de uitploeg uit de Knipe. Van een 3-3 stand werd het prompt 3-11. Een mooi moment ook om de rust in de te gaan. De geur van de versgebakken oliebollen, croissants of wat dan ook was verdwenen. Het enige wat Kinea 1 had achtergelaten was de geur van brandend rubber, want niet CB, maar Kinea was deze eerste helft ‘on fire’.

Vol vertrouwen ging de ploeg in de tweede helft van start. Maar om onverklaarbare reden kantelde de wedstrijd. De rust had Kinea niet veel goeds gedaan. Misschien serveerde de thuisclub wel vreemde Groningse suikerklontjes bij de thee. Of misschien was het geblesseerd uitvallen van Rienk Vlietstra wel doorslaggevend. Feit blijft dat Club Brothers de tweede helft een ware inhaalrace inzette. De thuisploeg haalde een erg hoog rendement, uit alle hoeken vielen de ballen door de mand. Gelukkig wist Kinea tot aan het eind mee te scoren, waardoor de overwinning op 18-21 werd binnengehaald.

Zoals gezegd speelt Kinea volgende week wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen VZK/Donkerbroek. Het zal de laatste wedstrijd zijn op het veld. Na de 27e gaat de selectie zich klaarmaken voor het zaalseizoen, waarin het eveneens zal uitkomen in de tweede klasse A. Maar voordat het zover is kan Kinea zichzelf aankomende zondag een dienst bewijzen door de punten mee te nemen uit de Haule.

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *