Korfbalvereniging Kinea

Sios 1– Kinea 1

Kinea incasseert fikse nederlaag

 Afgelopen zondag heeft Kinea ruim verloren van Sios. Na de sterke seizoensouverture tegen VZK in de eerste speelronde (22-16 winst), kwam het zondag tekort tegen concurrent Sios. Lang kon de ploeg meekomen en speelde het prima. Maar nadat de thuisploeg het eerste gaatje wist te slaan, was Kinea niet bij machte zich terug te knokken in de wedstrijd en versloeg Sios Kinea met ruime cijfers: 25-15.

 Hoewel de wedstrijd zondag in Wolvega werd gespeeld, voelde het voor velen alsof Kinea thuis speelde. Er was erg veel publiek uit de Knipe naar Wolvega gekomen en dit gaf de selectie een goed gevoel. Het eerste moest het namelijk doen zonder Remco Nawijn, Chantal Monderman en Joke Bouwmeester. Allen zijn geblesseerd geraakt de afgelopen week. Daarom werd er in Wolvega een beroep gedaan op Ids Schaap, Lianna Soepboer en Lara de Vries.

De eerste helft was er sprake van een leuke, spannende en interessante confrontatie tussen beide ploegen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er vielen mooie doelpunten te noteren. Bij rust stond er een stand van 9-8 op het scorebord. Na de rust startte Kinea meteen fel. Binnen no-time was de stand gelijk en kreeg het kans op kans. Toch was het de thuisploeg dat na deze korte storm van Kinea het heft in handen nam. Sios liep uit naar 14-10 en het geloof in een wonderbaarlijke comeback was niet meer te bespeuren bij de ploeg van Kest Haanstra.

Scheidsrechter Kootstra floot uiteindelijk af op een ietwat geflatteerde 25-15 eindstand. Nadat de Kineanen de 3e helft wel winnend hadden afgesloten ging de knop om. Er staat deze week namelijk een extra wedstrijd op het programma. Woensdagavond strijdt Kinea in een bekerwedstrijd tegen CSL waarna het zaterdag speelt tegen ROG uit Groningen. Beide wedstrijden worden in de Knipe gespeeld, dus graag: tot dan!

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *