Korfbalvereniging Kinea

In memoriam Taco Soepboer

Vorige week zaterdagochtend kregen we het intrieste bericht dat ons geliefd lid Taco is overleden. Voor ons onvoorstelbaar, Taco was vlak voor de kerstvakantie nog bij een wedstrijd van Lianna aanwezig en niets wees erop dat dit de laatste keer was dat we met hem konden praten

Taco is bij ons in de midweek gaan korfballen. We hebben vele kampioenschappen mogen vieren en wat was die nazit altijd gezellig!
En niet alleen als korfballer betrokken, ook als supporter van wedstrijden van Lianna. Wat was hij trots toen zijn Lianna in het eerste haar debuut maakte. Zoals ook tijdens de uitvaartdienst genoemd werd, was Taco altijd zeer betrokken bij alles om hem heen. We konden altijd een beroep op hem doen, vooral bij onderhoudsputsjes stond hij klaar.

Taco kreeg 3 jaar geleden een vreselijke uitslag van de onderzoeken in het ziekenhuis. Hij was ernstig ziek. Met dit gegeven is Taco altijd optimistisch en realistisch aan de slag gegaan met de behandelingen. Vooral realistisch, want hij wilde maar 1 ding: zo goed mogelijk de zaken regelen voor zijn naasten. Want de voorspelling was dat hij niet oud zou worden door de ziekte. Het werk bij de Welkoop werd afgebouwd, maar bij de fietsenzaak in Heerenveen kon hij aan de slag. Wat had hij het naar de zin, werken wanneer het lukte en zo mooi vlakbij.

Het vrijstaande huis aan de Hellingbaas werd verkocht om voor zijn gezin een nieuwe plek in De Knipe te zoeken. Het moest goed onderhouden zijn en een behapbare tuin. En zo op de hoek Veensluis/Het Meer vonden ze een prachtige plek. En vol goede moed nieuwe behandelingen en diëten volgend.

In november 2017 vierden we met z’n allen de 50e verjaardag van Taco, een verrassingsfeest georganiseerd door Afke. Wat een prachtig feest en je wilde er niet aan denken maar toch: zou dit het laatste feest zijn waar Taco bij kon zijn?
Ik heb die avond meerdere keren een brok in m’n keel gehad bij die gedachte.
Maar dan vroeg je later : Hé Taco, hoe is t jongen?
En hij antwoordde altijd dat het bêst ging. Altijd positief en nooit aangevende dat hij niet in de stemming was om over zijn ziekte te praten. Want zoals ook bleek tijdens de uitvaart: velen hebben meegeleefd.
En zo kwam dan het bericht dat we ooit in de toekomst wel verwachtten maar niet zo snel en zo plotseling.

We verliezen een prachtig mens.

Heel veel liefs voor Afke, Lianna, Peter en Marije, familie en vrienden.

Zondag 13 januari wordt voorafgaand aan de thuiswedstrijden van Kinea 3, 2 en 1 een minuut stilte gehouden. Daarnaast spelen de teams met rouwbanden.

Namens bestuur en leden KV Kinea,

Eelkje van der Meer

Over de schrijver Bekijk alle berichten

Fokje Gerritsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *