Korfbalvereniging Kinea

MEER NIJS

En we zijn los!!!

Na maanden van stilstand en leegte op het sportpark en Noppes is er eindelijk weer reuring.

We hebben overigens op de achtergrond niet bepaald stil gezeten.

Want in de zomermaanden hebben we als Kinea, in samenwerking met Pauwenburg en Read Swart een hele grote hoeveelheid kinderen laten deelnemen aan de Zomerspelen op de IJsbaan van Boppe Knipe.
Wat begint met een verzoek van Sport Fryslân aan sportverenigingen om activiteiten in dorpen en steden te organiseren, groeide voor De Knipe uit tot 3 fantastische zaterdagen. Er zijn resp. 50, 32 en maar liefst 92 kinderen aanwezig geweest om te raften, suppen, mountainbiken, kanoën, vlotbouwen, dansen, zandkastelen maken, matlopen, etc. En in de tussenliggende dagen was het strand bij mooi weer geopend. En wat hadden we vaak mooi weer, he Jolanda 😊 😎

Na het aangekondigde vertrek van Kest Haanstra had de TC een “bealich fol wurk” om een nieuwe trainer te vinden. Sietze heeft de blaren op de tong van het praten (nog meer dan anders …) maar gelukkig was Jan Visser bereid om ons tijdelijk uit de brand te helpen. En zo stond daar eind augustus een mooie ploeg enthousiaste spelers te trainen onder een fanatieke trainer. Gelukkig maar. De zorgen zijn nog niet voorbij (zie het woord tijdelijk) maar er lopen nog steeds gesprekken.

En ook de jeugd is weer helemaal klaar voor de wedstrijden, altijd fijn wanneer elke ploeg weer voorzien is van een trainer en coach. Ook de tennisbaan wordt veel volop gebruikt, prachtig! 

De jeugd is de afgelopen week door Sietze en Janneke weer netjes in de sponsor kleding gestoken. Daarnaast is er een bord geplaatst, namens de vier verenigingen, bij de ingang van het sportcomplex met daarop de voorwaarden voor het gebruik van ons sportveld. 

En is Noppes grondig schoongemaakt voor de start van het seizoen en heeft Douwe de koelkasten weer vol gestouwd. We zijn er klaar voor!

Nu probeer ik er wat omheen te praten maar het moet toch genoemd worden: het Coronavirus. We zijn het nog niet kwijt, integendeel.

Het is nu zaak om scherp op de maatregelen te letten, om te voorkomen dat alles weer op slot moet.

Dus staat de desinfectiezuil weer bij de kleedkamer, wordt het materiaal na afloop weer gedesinfecteerd en zijn er in de kantine looproutes en 1,5 meter afstand lint bij de bar aangebracht. Vanuit Kinea kant zullen we er alles aan doen om ons aan de regels te houden, maar we kunnen niet zonder jullie medewerking. Daar rekenen we dan ook op!

Ik wens jullie een fantastisch seizoen.

Namens het bestuur, Eelkje van der Meer

Over de schrijver Bekijk alle berichten

Harm Drenth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *