Korfbalvereniging Kinea

Kinea 1 – ZKC 1

Kinea hard onderuit tegen koploper

 Korfbalwedstrijden spelen in tijdens het Knypster feestweekend is vaak niet een goede combinatie. De scherpte ontbreekt vaak, en dat was ook afgelopen zondag duidelijk te merken. Koploper ZKC kwam op bezoek, misschien wel de grootste favoriet voor de titel in de tweede klasse A. En dan moet je als underdog toch echt uit een ander vaatje tappen dan afgelopen zondag het geval was. Kinea verloor met ruime cijfers: 16-28.

 Vanaf minuut 1 liep Kinea achter de feiten aan. De thuisploeg kon niet met de druk van ZKC omgaan en vergooide daardoor veel te veel ballen. Het stond al snel 2-8 en eigenlijk was toen al duidelijk dat Kinea het zwaar zou krijgen deze wedstrijd. Toch was de ruststand nog enigszins draaglijk: 8-11.

In de rust hamerde trainer/coach Kest Haanstra op meer rust in de aanvallen te leggen en scherper te zijn in de 1 tegen 1 duels. Deze peptalk had echter weinig effect op de ploeg. Kinea bleef slordig en ongeconcentreerd. Ook de wissels kregen te weinig speeltijd om nog potten te kunnen breken. Voor velen kwam het eindsignaal van scheidsrechter van der Meer te laat. Bij 16-28 zat de speeltijd er op.

Volgend weekend staat er voor Kinea een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Dan gaat het vlaggenschip op bezoek in Groningen waar naaste concurrent Club Brothers de gastheer zal zijn. Hopelijk presteert Kinea dan iets beter dan vandaag, en kan het weer eens 2 punten bijschrijven. Deze zijn namelijk broodnodig in de strijd tegen degradatie.

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *