Korfbalvereniging Kinea

Kinea 1 – Rodenburg 1

Door Erik vd Tuin

Kinea verliest in boeiend duel

Op 02-02-2020 speelde Kinea een volgende thuiswedstrijd in de 2e klasse. Tegenstander deze middag was Rodenburg. Een ploeg waar Kinea het traditiegetrouw moeilijk mee heeft. Ook ditmaal lukte het Kinea niet om de wedstrijd winnend af te sluiten. Gezien de stand op de ranglijst is het nu alle hens aan dek voor de korfballers uit de Knipe.

Er leek in eerste instantie niet veel aan de hand. Kinea zat nog in de flow, na de gewonnen wedstrijd tegen HHV vorige week. De wedstrijd ging gelijk op en bij vlagen maakte de ploeg van Kest Haanstra het Rodenburg erg lastig. Met een kleine voorsprong ging Kinea de pauze in.

De tweede helft verliep iets minder dan gehoopt. Er sloop langzaamaan negativiteit in de ploeg en had diverse malen gewoon pech. Een voorsprong van 3 doelpunten verschil werd uit handen gegeven en op een stand van 17-17 viel de scheidsrechter uit met een blessure. Na overleg was uiteindelijk Sido Woudstra bereid gevonden om het laatste kwartier te fluiten.

In dit laatste kwartier ging Kinea kopje onder. Het was net niet scherp genoeg en juist in deze fase werden afspraken niet nagekomen waardoor de gasten met een 20-22 zege huiswaarts konden keren. Aankomende zaterdag is het daarom al snel ‘alles of niets’ voor Kinea. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Dio. De enige ploeg in de competitie zonder punten. Bij een nederlaag lijkt degradatie dan wel heel dichtbij te komen. Alle steun is aankomende zaterdag daarom welkom!

Over de schrijver Bekijk alle berichten Schrijver website

Sietze Koopmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *